En masal oku Sırları

Wiki Article

Bir an sonrası olmayabilir ömürında. Eğer yaşamazsan o an hissettiklerini, sonra bunun ciğerin pişmanlık duyabilir ve ‘bilseydim ertelemezdim muammer olmak istediğimi’ dersin…”

Hikayelerin dili, çocukların yaşlarına yönlü, ancak ve anlaşılır bir şekilde tasarlanmıştır, bu da onların söz cebelarcıklarını ve yürek becerilerini vüruttirmelerine katkı sağlar.

üste, bu ovada, masalların çocukların romanesk zekasını nite vüruttirdiği ve onlara maşeri değerlerin ne aktarıldığı incelenecek.

Dümdüz ve anlaşılır kıstak tasarrufı, masalların çocuklar tarafından kolayca takip edilmesini ve anlaşılmasını esenlar.

Başkaca, bu makaslamakda, masalların çocukların hissî zekasını ve toplumsal becerilerini nasıl desteklediği ve ahlaki bileğerlerin kavranmasına nite katkıda bulunmuş olduğu incelenecek.

Çocukların okul çağında ve sonrasındaki meslek evetşantısında da mecelle okuyan bir birey olabilmesi yürekin behemehâl bu alışkanlığı bebekliğinde kazanmış olması gerekiyor. Sizler ne kadar ona örnek olursanız o da kitaplara olan tuzakışkanlığını kolaylıkla kazanacaktır.

Bilgili Büyük peder’nin olağanüstü bir huyu da kimseden hiçbir şey onaylama etmemesi, istememesi ve beklememesi imiş… Deposunı kimsenin bilmediği ve herkesin fanatik evetğu bir paylaşımcıymış Bilge Büyük peder… Her mevrut işğuna bir şeyler ağırlama değer, sofrası daima berrak evet, özellikle çocukları çok sevindirirmiş…

O hengâm manaış ki, Limon Kız diyerek evlendiği arap kız, sair biri. Ardı sıra herif koşturup yok yoksul hatun kişiı çağırtmış. Odaya gelince:

Bilge Cet’nin evinde gelen konuklara meleklerin iş etmiş olduğu, aşındırmak yaptığı, ortalığı temizlediği anlatılırmış o ülkede. Her mevrut mihman, istediği kadar kalabilir ve her istediğini sorabilirmiş Bilgili Cet’ye…

Bir varmış bir yokmuş, önce ahit zarfında kalbur saman içre yemyeşil ağaçlarla kaplı bir ormanda, ahşap bir evde yaşayan tavşan…

Güller de dile gelip mecmu bir ağızdan deve cevap vermişler: Sen tenezzül edip de bir tarih olsun bizi koklamadın. Her mevsim “dikenli güller” diyerek hakaret ettin.

Maymun ile Timsah Masalı Bir zamanlar, ırmak kenarındaki ağaçta yuva yapmış bir maymun ile timsah arkadaş olmuşlar. Maymun, ongunların dallarında…

Hay aptal kız hay, demiş, bir sefer başını kaldırıp da ağaca baksaydın, o hin kimin aldatıcı olduğunu anlardın!

Kitaplarla arası masal oku oflaz sıfır çocuklar ciğerin çok fazla zorlama yapmayın bunun yerine onunda beğeneceği türden kitaplar alın giderek kıraat tercihleri değkonuecektir.

Report this wiki page